Nieuwsbericht

17-03-2020 09:18

Beste ouders,

U volgt de raadgevingen heel goed op. Op school moeten we maar weinig kinderen opvangen. Als u een andere oplossing heeft, dan stuurde u uw kind(eren) niet naar school. Waarvoor dank.
We werken op school met een beurtrol, zodat er steeds slechts een beperkt aantal leerkrachten en toezichters aanwezig zijn. We maken groepjes van ongeveer 5 à 7 leerlingen op leeftijd. Op deze wijze kunnen we ook in de klassen de kinderen ver genoeg uit elkaar zetten. Een klas wordt slechts 1 dag gebruikt en de dag nadien grondig gepoetst. De gemeenschappelijke ruimtes (trappen, toiletten, gangen, deurklinken, ...) worden meermaals per dag door de poetsploeg ontsmet. Het secretariaat blijft momenteel voltijds bereikbaar.

 

De leerkrachten die niet op school zijn, zorgen van thuis uit voor leermateriaal voor de kinderen. U kreeg vrijdag al heel wat mee (op papier en / of digitale suggesties). Raadpleeg ook regelmatig (zeker dagelijks) de vertrouwde klasblog of klasfacebookgroep. Langs die weg zal de leerkracht van uw kind in het lager met u en de kinderen communiceren over bijvoorbeeld mogelijke activiteiten of digitaal werk, die de leerstof levend moet houden. Videolessen organiseren wij niet. We kiezen hoofdzakelijk voor herhalingsleerstof, maar hier en daar kan al wat zelfstandige verwerking van iets nieuw worden aangeboden. Deze zaken worden niet in evaluatie mee genomen. Vergeet ook niet tussendoor de kinderen te laten bewegen. Vermijd hierbij wel samenkomsten met andere gezinnen om besmetting te voorkomen.

 

Op 3 april mag u het lenterapport van uw kind verwachten. Deze keer geen rapportmapje maar wel een pdf van het digitale rapport. Dit zal naar uw mailbox worden gestuurd. We gebruiken hiervoor de e-mailadresgegevens waar u de e-band op toegestuurd krijgt. Krijgt u deze nog niet digitaal, bezorg ons dan een e-mailadres waar u het rapport wilt ontvangen.

 

Met andere vragen kunt u telefonisch of via mail bij ons terecht. Gebruik de vertrouwde nummers en adressen.

 

Hou het veilig en gezond !