Nieuws

Uitslag tombola eetfestijn

24-02-2019 19:46

UITSLAG PRIJSVRAAG

Prijsvraag :

In januari trokken onze zesdeklassers weer op skiklas met een comfortabele reisbus.
Hoelang zat één deelnemer op deze bus (heen- en terugreis opgeteld) ?   

21u 28min 33sec

Er werden 226 formuliertjes ingediend.

 

Winnaar

Antwoord

-/+

Schiftingsvraag

-/+

1ste prijs : fiets

Vincent Buyle

21u28m10s

23s

483

---

Pakket Hof ten Henne

Jeroen Van Nieuwenhove

21u27m48

45s

239

---

Juweel

Daniel Van Lierde

21u27m27s

1m6s

207

---

Bierkorf

Hans De Brabanter

21u27m10s

1m23s

328

---

Kledingpakket Joma

Tomas Van Droogenbroeck

21u27m8s

1m25s

423

---

 

Nationale staking 13/02

12-02-2019 14:20

Er wordt geen hinder verwacht op onze scholen.
De lessen gaan gewoon door.

Info-avond instappers

31-01-2019 09:52

Op woensdag 6 februari organiseren we in de instapklas een info-avond voor nieuwe kleuters. We richten ons tot de ouders van kindjes geboren in 2017, maar ook de ouders van kinderen uit 2016 die nog moeten starten zijn van harte welkom. Het oudercomité trakteert nadien op een drankje.

Kleuteruitgang Hoogstraat gaat weer dicht

18-01-2019 12:06

Sinds de opening van onze kleuterwachtzone en aparte kleuteruitgang nam het foutparkeren op de Hoogstraat ongeziene proporties aan. Er wordt geparkeerd op de bushalte, vlakbij de hoek, op het zebrapad, ... Dit zorgt voor gevaarlijke situaties voor het vertrekkende en doorgaande verkeer op de Hoogstraat. Daarom zien wij ons genoodzaakt om deze uitgang vanaf 21/01 buiten dienst te stellen. We keren aldus terug naar de situatie van voor de kerstvakantie waarbij alle kleuters de school via de voordeur aan de Leliestraat verlaten. Voor de kinderen van het lagere blijven de 3 bestaande uitgangen.

Er wordt met de dienst mobiliteit van de gemeente verder bekeken hoe we de situatie in de Leliestraat dan wel kunnen verbeteren, maar aangezien de Hoogstraat een weg van hogere categorie is, is het wegnemen van de risico's daar belangrijker.

We betreuren deze maatregel te moeten nemen.

Skiklassen Oostenrijk - UPDATE

14-01-2019 16:32

We hadden vandaag opnieuw contact met de verantwoordelijken in Wald.
Het dorp is vlot bereikbaar, de autowegen via Zwisterland kennen vlot verkeer. In het dorp zelf zijn sneeuwkettingen nodig, maar dat was vorig jaar ook het geval.
De pistes waren gisteren (zondag) en vandaag (maandag) gesloten omwille van sneeuw en wind, maar gaan morgen weer open.
De weersverwachtingen zijn vanaf morgen zeer gunstig (enkele dagen zonnig zelfs, enkele dagen ook met een weinig nieuwe sneeuwval).
Dat betekent dat onze plannen niet in het gedrang komen en dat onze leerlingen een mooie sneeuwklas staat te wachten.
 

SKiklassen Oostenrijk

11-01-2019 17:58

Op zaterdag 19 januari vertrekken wij op skiklas naar Oostenrijk.
U hoorde in de media ongetwijfeld over de problemen in grote delen van Oostenrijk en Zuid-Duitsland.
Wij staan in nauw contact met de verantwoordelijken van het Jugendheim en de skiverhuur ter plaatse. Op deze wijze zullen we een inschatting kunnen maken van de evolutie van de toestand ter plaatse. Momenteel blijft Wald - en onze route erheen via Zwitserland - gespaard van de ellende. 
We wachten verder af. Voor volgende week (na het weekend) wordt geen felle sneeuwval meer voorspeld.
We houden uw verder op de hoogte mochten er aanpassingen in onze plannen noodzakelijk zijn.

Kerstconcert

23-12-2018 14:11
Hartelijk dank voor uw komst en uw gulle schenking.
 
Buge Bouge is ons en u allen uitermate dankbaar :

"Ook Thereza en ik willen jullie van harte bedanken voor de fijne samenwerking.
Die 1128,46 euro zullen heel wat doen bewegen in Buge, maar net zo belangrijk is het feit dat op donderdag de kinderen zich lieten meenemen naar de leefwereld van de kinderen in Ethiopië. In interactie gaan met kinderen en jongeren over ons project, Ethiopië, de adoptie van Thereza; merken dat de kinderen nadenken over de oorzaken en gevolgen van de plaats waar je geboren wordt, daar halen Thereza en ik onze energie uit.
 
Ondertussen kunnen jullie ons volgen via onze facebookpagina (Buge Bouge) en via onze blog, buge-bouge.blogspot.com. Momenteel kan je daar nog niets lezen, maar ik hou daarop een reisdagboek bij. In de mate dat het Ethiopische internet het toelaat, post ik elke dag van ons verblijf een verslag."

Truffelverkoop - Reactie op facebookbericht

17-12-2018 08:53

Op facebook doet een bericht de ronde dat wij in Iddergem kleinere doosjes verkochten dan in Welle aan dezelfde prijs. Er staat een foto bij met beide dozen.
De grotere doos van 300gr is de doos die wij vorig jaar verkochten (in Welle én in Iddergem) aan €7,50. De kleinere doos van 200gr is de doos die wij dit jaar (in Welle én in Iddergem) verkochten aan € 6.

We zoeken uit hoe dit bij de betrokken kopers zo is overgekomen of wat er is misgelopen : hebben ze de doosjes van de twee verschillende jaren vergeleken, verkocht iemand zijn eigen voorraad van vorig jaar verder, ... We willen hier nogmaals benadrukken dat er géén verschil in koopwaar werd gemaakt. Op beide vestigingen werden dit jaar enkel doosjes van 200g aan € 6 aangeboden.

 

.../...

 

Blijkbaar hebben de betrokkenen een doosje dat door de leerlingen van Welle vorig jaar werd verkocht, dit jaar cadeau gekregen ... Mysterie opgelost. Jammer dat onze reputatie op deze wijze aangetast wordt. Wees dus liever niet te snel met sociale media, maar neem met ons contact op bij onduidelijkheden.

Latere levering truffels

26-11-2018 12:01

Omwille van leveringsproblemen bij de leverancier, ontvangen wij de bestelde truffels pas op 11 december. U zult dan ook enkele dagen langer op uw lekkernijen moeten wachten. Onze excuses voor het ongemak.

Koekjes- en truffelactie

22-11-2018 14:43

Bedankt voor uw gulle steun bij onze koekjes- en truffelactie t.v.v. de skiklassen van onze zesdeklassers.
De bestelde lekkernijen worden geleverd vanaf 8 december.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>