Nieuws

Verkoopsactie

24-11-2017 14:16

Hartelijk dank voor uw steun door het kopen van koekjes en truffels t.v.v. de ski-klassen.

Vanaf 9 december worden de bestelde lekkernijen geleverd.

Koelkasten

07-11-2017 12:49

Goed nieuws ! Sinds de vakantie staan er op onze school enkele grote koelkasten. Tijdens feesten dienen deze om de dranken te koelen. Daarbuiten worden ze ingezet om de luchpakketjes en het fruit van de leerlingen koel te bewaren. Op deze wijze komen we tegemoet aan de verzuchting van heel wat ouders. Hartelijke dank aan de sponsors en de mensen die dit mogelijk maaketen !

Tovenaarsfeest - Dankjewel

23-10-2017 14:40

Hartelijk dank voor jullie massale aanwezigheid op ons feest. Jullie waren met meer 1000 bezoekers. Onze zaal kon 212 mensen herbergen en we hadden een reservezaal voor 95 personen klaargezet, maar op het drukste uur van de namiddag kon dat niet verhinderen dat sommigen onder u een half uur moesten wachten op een plaatsje. Ook de wandelzoektocht , de kleurwedstrijd, de schminkstand en de rondleidingen in ons nieuwe gebouw konden op veel interesse rekenen. Uit alle goede inzendingen – wie 2 van de 3 foute foto’s eruit haalde dus – (er waren inderdaad 3 foute foto’s door het onlangs sluiten van de nachtwinkel) werden 3 gelukkigen geloot. Die krijgen hun prijs via omslag in de boekentas. 

Tovenaarsfeest

16-10-2017 14:37

Zondag 22 oktober bent u allen hartelijk welkom op ons jaarlijkse tovenaarsfeest. U kunt komen smullen van onze verse zelfgebakken pannenkoeken, deelnemen aan onze wandelzoektocht, een leuke kleurplaat maken, de griezeligste snoeten laten schminken of een kijkje nemen in ons nieuwe gebouw.

Inhuldiging nieuwbouw

13-10-2017 18:30

Op vrijdag 13 oktober werd ons nieuw gebouw officieel ingehuldigd in aanwezigheid van minister van onderwijs Hilde Crevits en het voltallige schepencollege.
Het werd een heel gezellige happening waarbij de kinderen van 3-4-5-6 de ceremonie opluisterden.
Nadien werd er gezellig bijgepraat op de receptie met gezonde hapjes.

Ingang Aststraat

22-09-2017 09:58

De werken aan de parking en toegang Aststraat zijn beëindigd. Vanaf maandag 25 september kunnen we deze toegang weer openstellen.

Door een ongeval met een werfkraan werd het hek van de parking echter zwaar beschadigd. Daardoor blijft de parking voor de leerkrachten nog onbereikbaar. De voetgangerstoegang werd niet getroffen door dit incident en zal dus zoals gepland op maandag 25 september geopend worden. Deze toegang volgt dezelfde regeling als de voordeur in de Leliestraat : om 8u20 wordt deze geopend. Bij het belsignaal dat de start van de lessen aangeeft wordt het binnenste hek weer afgesloten. Na schooltijd (15u30 + woensdagmiddag) gaan de leerlingen in groep met een begeleider langs dit pad die hiervoor het hek openmaakt. Nadat de leerlingen vertrokken zijn, sluit deze leerkracht de beide hekken weer af.

Info-avond

08-09-2017 09:34

Op maandag 11 september houden we onze jaarlijkse info-vergadering. Om 19u00 verwachten we u in onze nieuwe zaal aan de Hoogstraat. Na een gemeenschappelijk deel volgt u de leerkracht van uw kind naar de klas. Daar krijgt u dan de klaswerking uitgelegd. Nadien verwachten we u terug in de zaal waar het oudercomité u trakteert op een drankje en waar u nog even kunt napraten. U komt toch ook ?

 

Nog enkele hindernissen - praktische weetjes

01-09-2017 17:46

De in- en uitgang Aststraat blijft nog even dicht omwille van het afwerken van oprit en parking. Ook moeten nog hekken geplaatst worden. Zolang blijft deze uitgang afgesloten met Heras-hekkens en dus onbruikbaar. We hopen hem snel in dienst te nemen. Op verschillende percelen werd er nieuw gras gezaaid. Daarom kunnen de kinderen de komende weken deze stukken niet betreden, om zo het jonge gras de kans te geven op te schieten. De container-leraarskamer wordt volgende week verplaatst zodat de speelplaats nog ruimer wordt. De speelzones werden nu opgedeeld : kleuterspeelplaats voor gele, blauwe, paarse en rode klas, de 'oude' speelplaats voor groene klas, 1ste en 2de leerjaar, de nieuwe speelplaats voor 3, 4, 5 en 6. Om beurten kunnen de klassen voetballen onder het afdak. 's Middags passen al onze leerlingen in de nieuwe refter in één enkele beurt ! Alle kinderen kunnen daardoor om 12u15 eten en nadien nog 45 minuten spelen. We testten deze middag uit en alles verliep behoorlijk vlot. Ook het geluid viel enorm mee (was zelfs stiller dan in de kleine refters vroeger), mede dankzij de akoestische kwaliteiten van de nieuwe ruimte (en de plafondtegels).

Frisse start

01-09-2017 10:42

We zijn er deze ochtend goed ingevlogen. De kinderen konden nauwelijks wachten om de nieuwe speelplaats te betreden. DE ah's en oh's waren niet van de lucht. De leerlingen van 3, 4A, 5 en 6 waanden zich de koning te rijk in hun nieuwe klassen en allemaal keken ze deze keer reikhalzend uit naar de eerste middag in de nieuwe refter.

Ook de ouders waren deze morgen welkom op de speelplaats en kwamen nieuwsgierig rondneuzen. Met een kopje koffie konden ze de eerste bevindingen uitwisselen met elkaar. Fijn dat jullie zo talrijk aanwezig waren.

 

Parkeren op Hof ten Henne

31-08-2017 17:58

Omwille van verzekeringsredenen is het niet langer toegelaten om de binnenkoer van Hof ten Henne als parking of drop-off-zone te gebruiken. Enkel winkelende klanten zijn er nog toegelaten. We danken Stefaan en Leen voor de geboden mogelijkheid de vorige jaren. We hopen ook op uw begrip en vragen u iets verder te parkeren (Kaatsplein - Hoogstraat - Kerkhof - ...). Over enkele dagen gaat de personeelsparking in gebruik waardoor er in de belendende straten van de school meer ruimte zal zijn. Parkeergelegenheid voor alle ouders voorzien is voor geen enkele school haalbaar.

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>