Nieuws

Start open inschrijvingen

19-04-2017 10:10

Op donderdag 20 april starten de open inschrijvingen. Het schoolbestuur heeft beslist de capaciteit voor het geboortejaar 2015 op te trekken tot 50 (i.p.v. 25). Er zullen zich dit jaar dus geen capaciteitsproblemen voordoen voor de instapklas.

Paasvakantie

30-03-2017 14:45

Een fijne paasvakantie gewenst. We zien jullie graag terug op dinsdag 18 april.

Pedagogische studiedag

27-03-2017 13:55

Op woensdag 29 maart gaat zoals reeds lang aangekondigd een pedagogische studiedag voor de leerkrachten door.
Er is die dag geen school voor de leerlingen. Er wordt door de school ook geen opvang voorzien. Daarvoor kunt u zich wenden tot 'De Puzzel' die onze voor- en naschoolse opvang organiseert.

Evacuatie-oefening

14-03-2017 14:32

Om de zoveel tijd doen we op onze school een evacuatie-oefening. Dat was ook vandaag weer het geval. De preventie-adviseur woonde de oefening bij en zag dat het goed was. De kinderen gingen heel gediciplineerd naar de verzamelpunten en de schoolgebouwen waren binnen de 3 minuten helemaal ontruimd. Regelmatige oefening zorgt voor een vlot verloop en dat kan er op aan komen mocht het ooit nodig zijn. Het wijst ons er ook op waar eventuele bijsturingen nodig zijn. We hopen natuurlijk dat we deze vaardigheden alleen nodig hebben voor oefening en nooit voor echt.

Carnaval

13-03-2017 15:59

Een spetterend feest vandaag op onze school.
In de voormiddag konden de kinderen zich uitleven in 4 verschillende workshops. Alle leerlingen werden gemengd en werkten zo samen met kinderen uit andere klassen. Dat is ook eens een bijzondere belevenis.
In de namiddag kregen we hoog bezoek. De Denderleeuwse carnavalgroepen maakten hun opwachting op onze speelplaats. In de stralende zon konden wij genieten van hun dansjes die ze ook gisteren tijdens de stoet opvoerden. We keken vol bewondering en klapten naar hartelust mee. Meezingen was niet altijd zo eenvoudig. De bekende liedjes kregen immers allemaal een lokale remix. Ten afscheid dansten we allemaal samen nog op enkele carnavalsdeuntjes en maakten kinderen en carnavalisten samen een grote polonaise over de speelplaats. Tot volgend jaar, carnavalisten, dan doen we graag weer een tocht door de straten van Iddergem met jullie. Brengen jullie dan opnieuw het zonnetje mee ?

Carnaval

09-03-2017 10:12

Op maandag 13 maart vieren we carnaval op school. Dit jaar geen optocht door de straten (dat doen we om de 2 jaar), maar wel feest op school. De Denderleeuwse carnavalgroepen vergasten ons in de namiddag met hun bezoek en brengen muziek en dans mee. Zelf mogen de leerlingen die dag natuurlijk verkleed naar school komen. We vragen uitdrukkelijk om geen confetti mee te brengen. Serpentines kunnen wel.

Krokusvakantie

21-02-2017 13:13

De krokusvakantie loopt van maandag 27 februari tot zondag 5 maart.
Op maandag 6 maart staan we weer paraat.

Zoals u kon lezen in het rapportboekje en op onze jaarplanning is er geen rapport met krokus. Het volgende rapport wordt aan uw kind meegegeven vlak voor de paasvakantie.

Eetfestijn

13-02-2017 09:15

664 keer bedankt voor uw deelname aan ons eetfestijn. Dat zijn even zoveel bijdragen aan bos- en zeeklassen, even zoveel ondersteuningen voor het klasbudget van de leerkrachten, even zoveel beetjes aan een investering in de school die het leren en spelen van uw kind fijner maakt. Even zoveel keer hartelijk dank ook voor uw inzet als helper, als kaartenverkoper, affiche-ophanger, ... 

Eetfestijn

10-02-2017 13:19

Iedereen van harte welkom op ons eetfestijn dit weekend. We verwachten u in de parochiezaal van Iddergem op zaterdagavond of zondagmiddag. We voorzien een aperitiefbar en een dessertenbuffet. Kaarten zijn nog te verkrijgen aan de kassa. U krijgt ook de kans om deel te nemen aan een leuke wedstrijd met mooie prijzen. U komt toch ook ?

Foto's skiklassen

09-02-2017 15:44

De link om alle foto's van de skiklas te downloaden is nu beschikbaar op de skiblog. (bereikbaar via klasnieuws - openluchtklassen) Opgepast : deze blijft slechts 6 dagen beschikbaar.

<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>